Lärdomar

För några dagar sedan skrev jag, glad och stärkt av att äntligen sitta bredvid en öl utomhus i solen, en dikt om en liten humla som tog rast på vår husvägg innan den for vidare för att syssla med viktiga humlesaker, såsom kopulation och ätande. Jag säger inte att det var en särskilt bra dikt, faktiskt så kan jag så här i efterhand när jag sitter i min skrubb och skriver erkänna med skaparens blick för sina egna verk säga att det var en ren skitdikt.

Men den var iallafall min. Det var här jag gjorde mitt andra misstag. Jag la ut den på Facebook, vilket för en skribent är som att vara en hora som glömmer att ta betalt för vad som nu händer bakom soptunnorna i gränden. Säkert trevligt för kunden, men lämnar mig i en prekär situation. För vill man hålla någon form av schema i sina publiceringar måste man göra en av två saker:

  1. Noggrant planera ut inlägg av hög kvalitet i god tid innan deadline.
  2. Ordbajsa så det sprutar på väggarna två timmar innan inlägget ska publiceras, med varierande kvalitet.

Och där satt jag i fredags, med en liten dikt färdig och klar att på måndagen rullas upp här på Kuriosum men vad gör jag? Ger bort den helt gratis! Eller ja, det är helt gratis att läsa här på Kuriosum också men då måste ni iallafall klicka på en länk (och om någon sitter med en tusenlapp, svetten i pannan och gnisslande tänder i ilska och desperation att ni inte kan betala för att läsa det jag skriver så hör av er, jag är inte alls omöjlig på den fronten).

Så lärdomen är detta, undertecknad får inte vara för snabb med att publicera saker på fel ställen. För om han gör det kan de glada läsare som letar sig hit, istället för att mötas av kvalitetstexter som får dem att fnissa lite extra en måndagmorgon, istället få ett halvdassigt inlägg där författaren jämför sig själv med en hora i en gränd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: